Read Users' Comments ( 0 )

Program tanıtımı



Read Users' Comments ( 0 )

USTA VE ÇIRAKLAR

YILMAZ ERDOĞAN












1968 Hakkari doğumlu Yılmaz Erdoğan, 1987 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’ndeki eğitimini yarıda bırakıp, Ferhan Şensoy’un kurduğu Nöbetçi Tiyatro kadrosuna dahil oldu. Bir yıl sonra Güldüşündürü Tiyatrosu’nu kurarak, kendi yazıp yönettiği "Kanuni Sultan Süleyman ve Rambo" adlı oyunu sahneye koydu. Sonraki yıllarda, Levent Kırca Tiyatrosu'nda "Gereği Düşünüldü" müzikali ile "Olacak O Kadar" televizyon dizisinin metinlerini, Yasemin Yalçın Tiyatrosu'nda ise "Kadınlık Bizde Kalsın" adlı oyunu kaleme aldı. 1994’de Necati Akpınar’la birlikte BKM Oyuncuları’nı kuran Erdoğan, "Otogargara", "Cebimde Kelimeler", "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?". "Bana Bir Şeyhler Oluyor" ve “Haybeden Gerçeküstü Aşk” adlı tiyatro oyunları dışında, "Bir Demet Tiyatro" adlı televizyon dizisinin senaryosunu yazdı.
"Hüzünbaz Sevişmeler" adını verdiği bir öykü, “Kayıp Kentin Yakışıklısı" ve "Anladım" adlı da iki şiir kitabı bulunan Yılmaz Erdoğan, ayrıca “Haybeden Gerçeküstü Aşk" adlı oyununa kaynaklık eden "Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar" diyaloglarını, "Hijyenik Aşklar" denemelerini ve "Bir Demet Tiyatro"daki Feriştah tiplemesinin fantezilerinden oluşan "Feriştahın Fentezileri" adlı çalışmalarını da kitap haline getirdi.
2000 yılında Türkiye'de tüm zamanların en büyük gişe rekorunu kırarak, 3.5 milyon seyirciye ulaşan "Vizontele" filminin senaryosunu yazan ve başrollerinden birini oynayan sanatçı, üç yıl sonra çektiği serinin ikinci filmi olan "Vizontele Tuuba" ve 2005 yılında çektiği “Organize İşler” filmleriyle başarı grafiğini daha da yükseltti.




AYDAN TAŞ
BÜLENT EMRAH PARLAK
BURCU GÖNDER
ERSIN KORKUT
EZGI MOLA
MERAL YETIL
NEŞE SAYLES
OĞUZHAN KOÇ
ŞEVKET SÜHA TEZEL
UMUT KURT
AYÇA ERTURAN
AYŞEGÜL AKDEMİR
BANU BAŞEREN
BÜŞRA PEKİN
SERAP BAYRAK
EMRE CANPOLAT
ESER YENENLER
GÜLSÜM ALKAN
METİN KEÇECİ
MURAT EKEN
ÖZGE O'NEILL
ŞAHİN IRMAK
ZEYNEP ENDER İGE
GİZEM TUĞRAL
HAMDİ KAHRAMAN
METİN YILDIZ
NAZMİ KAHRAMAN
PELİN ÖZTEKİN


Read Users' Comments ( 1 )

YENİ ŞKEÇ GECESİ NEDİR?

Skeçlerin ilk kez seyirciye sunulduğu gecedir. Ve bu gecenin konukları aynı zamanda jüri üyeleridir ve skeçlere not verirler.

İlk skeç gecesinde ÇÇGH notu alanlar KADROYA GİRER..... En az iki gün daha oynama hakkı kazanır. Skeç sahnede hep ÇÇGH alırsa oynamaya devam eder, yoksa kadrodan düşer. (Çok Çok Güzel Hareket Atölyedeki en yüksek nottur..Not sistemi detayları için bizzat gelmeniz gerekir.)

Böylece SKEÇLER SÜREKLİ DEĞİŞİR, İYİLER GELİR, KÖTÜLER GİDER, İLK GECENİN İYİLERİ KADROYA SÜREKLİ GİRER....

Ve iyi bir tempo yakalanırsa kısa bir süre sonra ORDA HER GÜN BAŞKA SKEÇLER OYNANIR....



Read Users' Comments ( 1 )

BKM ATÖLYE NEDİR?


Eğitim okul bitince –kişisel çabalar dışında- bitmektedir.

Gerek televizyon gerek se tiyatroda, profesyonel oyuncunun tek eğitim yeri çoğu zaman sahne veya settir.

Uzun süreli bir projede yer alan oyuncu yıllarca ve yalnızca bir tek rol oynamaktadır, dolayısıyla işlerini uzun (süre) ama az yapmaktadırlar.

Oyuncular profesyonel hayatlarında ne kadar başarılı ya da başarısız olurlarsa olsunlar ÇOK AZ ROL OYNAMAKTADIRLAR.

BKM ATÖLYE’nin temel prensibi ‘iş sırasında eğitim’dir..

ATÖLYE bizim meslekte profesyonel olarak çalışırken, oyunculuk (ve veya yönetmen, senarist, dekor kostüm tasarım vs.......) eğitiminin de bir yandan hep sürmesi gerektiği gerçeğiyle ilgili ‘bir şeyler yapmak’ için harekete geçmiş bir yapıdır.

Amacımız BKM bünyesindeki bu eğitim ihtiyacını karşılamaktır yani BKM ATÖLYE; Beşiktaş Kültür Merkezi’nin kendi oyuncu-sanatçılarını yetiştirmek için kurduğu bir yapıdır.









Atölye; işe yeni başlayanın da - yıllardır yapanın da buluştuğu, yetiştiği, geliştiği bir yerdir... Kim hangi konuda ne biliyorsa, hangi konuda ustaysa, bilmeyenle bilgisini paylaşır...

Yani atölyedeki herkes her daim kıdemli ya da kıdemsiz bir çıraktır.

Eğitim bitmeyen bitmemesi gereken, bitirilmesi mümkün olmayan bir çıraklıktır. Bu mesleğe çırak girilir kıdemli ya da çok kıdemli çırak olarak çıkılır. İnsanın öğrenmesi bitmediğinden çıraklığı da bitmez.

Çünkü bütün iş BÜYÜK USTA’nın yaptığını taklit etme telaşıdır.

kaynak :www.bkmmutfak.com



Read Users' Comments ( 0 )

BKM’NİN GENÇLERİ KANAL D’DE!


BKM’NİN GENÇLERİ KANAL D’DE! -

ŞAKA DEĞİL, GERÇEK!

BKM’NİN ŞAKACI GENÇLERİ ARTIK HER HAFTA KANAL D’DE yılmaz Erdoğan eşliğinde

BKM, kuruluşundan bu yana sürdürdüğü kendine özgü mizah anlayışını, genç oyuncularıyla ekrana taşıyor. BKM’nin 4 yıl önce kurduğu BKM Atölye’nin öğrencileri kahkahayı, şimdi Kanal D ekranına getiriyor.

4 yıl önce, BKM’ye bırakılan özgeçmişler, sektördeki tanıdık isimlerin yönlendirdiği yetenekli gençler, çeşitli işlerde yan yana gelinmiş ve pırıltıları ile iz bırakmış amatör ruhlu, pek çoğu okullu ve profesyonel “çırak”, heyecanlı bir davete icabet etti. BKM’nin ofisinin bulunduğu binanın üst katında genişçe bir salonda Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Zerrin Sümer, Tolga Çevik, Celal Tak, Caner Alkaya ve Muhsin Kızılkaya bu hevesli gençleri karşılarına almış, planlarını anlatıyordu. Plan şuydu: haftanın 4 günü burada ders yapacaklardı. Burası gönüllü bir platformdu, kayıt için para pul gerekmiyordu, diploma olarak da alkış vaat ediliyordu.

Sahne tozuna aşık 50 kadar genç, tüm işlerini, hayatlarını bu derslere göre organize etti, kimileri gitti, yerlerine yenileri geldi. Bir süre sonra BKM’nin yanında kurulan küçük cafe/bar ve kabare mekanı BKM Mutfak’ın alt katına taşındılar. Sadece oyuncu olmayı değil, bakmayı, görmeyi, yazmayı öğrendiler. Yılmaz Erdoğan ilk sezonun derslerinin ardından “çırakları” BKM Mutfak’ın köşesindeki 10 metrekarelik sahnenin karşısına geçirdi ve dedi ki:“ Haydi bakalım, yazdıklarınızı burada sahneleyin!”

BKM Mutfak, 3 sezondur Perşembe, Cuma, Cumartesi geceleri ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR gösterisine evsahipliği yapıyor. İşte bu, şöhreti kulaktan kulağa yayılan, içeride yer olduğu sürece herkesin girebildiği ve doya doya gülebildiği mekanın gençleri şimdi skeçlerini her Çarşamba Kanal D ekranında sahneleyecekler! Elbette yalnız değiller, Yılmaz Erdoğan 22 öğrencisinin ekran maceralarında yanlarında olacak. Tıpkı BKM Mutfak’ta sahnelenecek skeçlerin seçilmesi gibi, ekranda da sahnelen skeçler ÇGH, GH, YANİ, ZİL diye değerlendirilecek. Bu nasıl bir not sistemidir? 28 Mayıs akşamı saat 22:45’de Kanal D’de!



Read Users' Comments ( 0 )

BKM MUTFAK NEDİR?



Atölyede pişer, mutfakta yenir ve veya tüketilir.
Yemek de şaka da, sanat da...

MUTFAKTAKİ HERŞEY HERKES ATÖLYEDE PİŞER (KELİMENİN TÜM ÇAĞRIŞTIRDIĞI ANLAMLARIYLA BİRLİKTE ATÖLYE PİŞER) MUTFAKTA SUNULUR.


BKM Mutfak muhabbetimizi seven ya da merak eden ya en iyisi hem seven hem merak eden etmeyen herkese açıktır.

BKM Mutfak da çırakların alayı garsondur ,garsonların alayı çıraktır. Tüm personel oradaki esas mesele olan EĞİTİM meselesinin bir parçasıdır.

ÖTE YANDAN BKM MUTFAK BİLDİĞİN BİR KOMEDİ KULÜBÜDÜR.


kaynak: www.bkmmutfak.com


Read Users' Comments ( 0 )